top of page

Begeleid wonen

 

Over begeleid wonen..

________________

 

Het kan zijn dat je niet meteen zelfstandig op kamers kunt. Misschien heb je een stickertje met een psychische aandoening of heb je een licht verstandelijke beperking. Er kunnen ook andere problemen spelen die het voor jou lastig maken om nu al zelfstandig te wonen. Wellicht is Begeleid Wonen bij De Schakels dan iets voor jou!

Als jongvolwassene tussen de 18 en 27 kom je dan bij ons in een woonvorm met maximaal vier bewoners. Dit zijn jongeren die begeleiding ontvangen van De Schakels. Je krijgt je eigen kamer en betaalt hiervoor huur. Mocht je over weinig financiële middelen beschikken dan denken wij met je mee. Je deelt de keuken, toilet en douche met je huisgenoten. Samen dragen jullie zorg voor jullie leefomgeving.

In deze woonvorm wordt begeleiding geboden, al naar gelang de noodzaak en jouw behoefte. De begeleiding vindt meestal plaats op afgesproken momenten, maar daarnaast is je begeleider 24/7 bereikbaar.

 

Samen met je begeleider maak je een perspectiefplan met doelen en maak je afspraken over de ondersteuning die je nodig hebt. 

 

Je kunt hierbij denken aan hulp:

  • om zo zelfstandig mogelijk te leven

  • gericht op woonbegeleiding: regelen van het huishouden, administratie, financiën, boodschappen doen

  • in het dagelijks leven en vrijetijdsbesteding: bij het realiseren van een zinvolle dagbesteding, sporten en eventuele contacten met instanties

  • bij het leggen en onderhouden van nieuwe contacten

  • bij het ontwikkelen van vaardigheden: voor- en/of nabespreken van moeilijke situaties

  • bij levensvragen: in de vorm van gesprekken over onderwerpen als bijvoorbeeld werk, relaties en spiritualiteit.

Wil je Begeleid Wonen bij De Schakels? Bespreek dit dan met je eigen sociale wijkteam, zodat zij kunnen kijken of wij voor jou de meest passende Schakel zijn.

Voor deze vorm van begeleiding heb je een WMO-indicatie nodig. 

bottom of page