Begeleid wonen

Over begeleid wonen..

________________

 

Het kan zijn dat je niet meteen zelfstandig op kamers kan. Misschien heb je een stickertje met een psychische aandoening of heb je een licht verstandelijke beperking. Er kunnen ook andere problemen spelen die het je lastig maken om nu al zelfstandig te wonen. Wellicht is Begeleid Wonen dan iets voor jou!

In de woonvorm wonen maximaal 4 bewoners. Dit zijn jongeren zijn die begeleiding ontvangen van De Schakels. Je krijgt je eigen kamer en betaalt hiervoor huur. We denken mee mochten er beperkte financiële middelen zijn. Gezamenlijk draag je zorg voor jullie leefomgeving en deel je de keuken, toilet en douche.

In deze woonvorm wordt begeleiding geboden, al naar gelang de noodzaak en jouw behoefte. De begeleiding vindt veelal plaats op afgesproken momenten en daarnaast is je begeleider 24/7 bereikbaar

 

Samen met je begeleider maak je een perspectiefplan met doelen en maak je afspraken welke ondersteuning je nodig hebt
Je kan denken aan hulp:

  • om zo zelfstandig mogelijk te leven.

  • gericht op woonbegeleiding: regelen van het huishouden, administratie, financiën, boodschappen doen.

  • in het dagelijks leven en vrijetijdsbesteding: bij het realiseren van een zinvolle dagbesteding, sporten en eventuele contacten met instanties

  • bij het leggen en onderhouden van nieuwe contacten.

  • bij het ontwikkelen van vaardigheden: voor- en/of nabespreken van moeilijke situaties.

  • bij levensvragen: in de vorm van gesprekken over onderwerpen als bijv. werk, relaties en spiritualiteit.

Wil je Begeleid Wonen bij De Schakels? Bespreek dit dan met je eigen sociale wijkteam, zodat zij kunnen kijken of wij de meest passende Schakel zijn.

Voor deze vorm van begeleiding heb je een WMO indicatie nodig. 

© 2020 created by omovio