Beschermd wonen

 

 

Over beschermd wonen..

________________

 

Wanneer je een indicatie Beschermd Wonen hebt dan kun je hiermee ook bij De Schakels terecht.

Onze Beschermd Wonen aanpak kenmerkt zich door de afwezigheid van een groepssetting. Je komt dus niet op een groep terecht waar je gezamenlijk moet eten en dagelijkse groepsactiviteiten hebt.

Dit maakt het net even anders.

Het herstel van het gewone leven staat centraal. Net als andere leeftijdsgenoten die op kamers wonen krijg je een eigen kamer en zijn er gedeelde voorzieningen. Om de communicatie goed te houden is er een groepsapp met de huisgenoten en je begeleider. Ook is er wekelijks een eetmoment met elkaar, zodat het reilen en zeilen kan worden besproken. Afhankelijk van de behaalde doelen is  het mogelijk om door te stromen naar een Begeleid Wonen locatie of een eigen studio.

 

Bij het Beschermd Wonen verblijven maximaal 4 bewoners. Dit kunnen zijn jongeren die ook begeleiding ontvangen van De Schakels. Je krijgt je eigen kamer en gezamenlijk draag je zorg voor jullie leefomgeving en deel je de keuken, toilet en douche. Belangrijk om te weten is dat we GEEN voorraadkast hebben met 1 soort ranja, 2 soorten koekjes en 3 verschillende merken chips. Tevens krijg je geen magnetronmaaltijden. Bij het herstel van het gewone leven vinden we het belangrijk dat je zoveel mogelijk leert om zelfstandig te worden. Het doel is dat je zelf een weekmenu kan maken, dat jij je eigen boodschappen leert doen en weet hoe je moet koken. We kunnen het voordoen, samen doen en je kan het nadoen. Afhankelijk van je begeleidingsvraag maken we aan tafel een lijstje, doen we boodschappen en gaan we samen koken. Je uitgaven schrijf je op in een kasboek, zodat je ziet wat je in- en uitgaven zijn. Kortom… we volgen je nauwgezet totdat je het allemaal gewoon zelf kan. De begeleiding vindt veelal plaats op afgesproken momenten en daarnaast is je begeleider 24/7 bereikbaar. Samen met je begeleider maak je een perspectiefplan met doelen en maak je afspraken welke ondersteuning je nodig hebt.

Wil je Beschermd Wonen bij De Schakels? Voor deze vorm van begeleiding heb je een Beschermd Wonen indicatie nodig van de WMO of vanuit de WLZ. Aangezien we voor Beschermd Wonen alleen met gemeente Ede afspraken hebben en niet met andere gemeenten, zal jouw huidige indicatie omgezet moeten worden in een persoonsgebonden budget (PGB). Meer informatie hierover kun je lezen op https://www.zorgwijzer.nl. Mocht je vragen hebben kun je ze ook aan ons stellen.

© 2020 created by omovio