Ambulant

Over onze ambulante hulp...

________________

 

Het kan zijn dat je niet meteen zelfstandig op kamers kan. Misschien heb je een stickertje met een psychische aandoening of heb je een licht verstandelijke beperking. Er kunnen ook andere problemen spelen die het je lastig maken om nu al zelfstandig te wonen. Wellicht is Begeleid Wonen dan iets voor jou!

In de woonvorm wonen maximaal 4 bewoners. Dit kunnen studenten als andere jongeren zijn die begeleiding ontvangen van De Schakels. Je krijgt je eigen kamer en betaalt hiervoor huur. We denken mee mochten er beperkte financiële middelen zijn. Gezamenlijk draag je zorg voor jullie leefomgeving en deel je de keuken, toilet en douche.

In deze woonvorm wordt begeleiding geboden, al naar gelang de noodzaak en jouw behoefte. De begeleiding vindt veelal plaats op afgesproken momenten en daarnaast is je begeleider 24/7 bereikbaar

Samen met je begeleider maak je een perspectiefplan met doelen en maakt afspraken welke ondersteuning je nodig hebt. Je kan denken aan hulp:

  • om zo zelfstandig mogelijk te leven.

  • gericht op woonbegeleiding: regelen van het huishouden, administratie, financiën, boodschappen doen.

  • in het dagelijks leven en vrijetijdsbesteding: bij het realiseren van een zinvolle dagbesteding, sporten en eventuele contacten met instanties

  • bij het leggen en onderhouden van nieuwe contacten.

  • bij het ontwikkelen van vaardigheden: voor- en/of nabespreken van moeilijke situaties.

  • bij levensvragen: in de vorm van gesprekken over onderwerpen als bijv. werk, relaties en spiritualiteit.

Wil je Begeleid Wonen bij De Schakels? Bespreek dit dan met je eigen sociale wijkteam, zodat zij kunnen kijken of wij de meest passende Schakel zijn.

Voor deze vorm van begeleiding heb je een WMO indicatie nodig. Indien je een Beschermd Wonen indicatie hebt is het mogelijk deze om te zetten naar Ambulante begeleiding of in een persoonsgebonden budget (PGB). Kom je er niet uit? Dan helpen we je graag op weg.

© 2020 created by omovio